Alle scholen op 'n rij

Plattegrond scholen

• of selecteer een gemeente

Zandhope

Basisschool Zandhope is een school in beweging. De leerlingen op Basisschool Zandhope zitten niet zo vaak stil, letterlijk niet en figuurlijk niet. Beweging is namelijk goed voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kinderen die veel bewegen leren beter. Door veel sport en spel worden het ook echte teamspelers.

De leerlingen worden voortdurend geprikkeld om in beweging te komen, door de leerkrachten, de inrichting van het gebouw en de moderne materialen. Ze leren met hoofd en handen, ontdekken de wereld en leren problemen op te lossen. Ze leren aan het stuur te staan van hun eigen leven.

De leerlingen van basisschool Zandhope hebben vertrouwen in zichzelf en in anderen. Dit komt doordat ze op de Zandhope worden gehoord en serieus genomen en succes kunnen ervaren. Als ze een uitdaging tegenkomen geloven ze ‘Ik kan dit, dus ik ga het gewoon doen!’.

Een school in beweging, Wij kunnen het iedereen aanraden!

Wilt u meer weten over deze school in beweging?

Maak een afspraak met directeur Jan Jaap Engel voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding door de school via 0224 - 59 17 55 of kijk alvast op www.zandhope.nl

Obs Zandhope

Willem ´t Hartplein 9

1756 TZ ´t Zand

Directeur: Annika Bregman

E-mail: a.bregman@stichtingsurplus.nl

Algemeen: admin@zandhope.nl

De Zandhorst

Op De Zandhorst willen wij het verschil maken in het leven van onze leerlingen.

Ons uitgangspunt is dat iedereen talenten bezit. Elke leerling is anders en op zijn manier intelligent en getalenteerd. Op school spreken we over verschillende talenten. Zo kun je talentvol zijn op het gebied van beelden, rekenen, bewegen, filosoferen, taal, muziek, natuur en met samenwerken.

Elke leerling is anders en dus maken wij verschil. De manier waarop een leerling ‘talentvol’ is, bepaalt zijn voorkeur voor bepaalde activiteiten. Door dit ‘talent’ tot bloei te brengen, leert hij méér en gemakkelijker. Door via zijn sterke ook zijn minder sterke kant aan te spreken ontwikkelt hij zich breder.

We hebben zicht op onze talenten en diversiteit. En daardoor beseffen we juist hoeveel we elkaar nodig hebben. De saamhorigheid bij ons op school is groot. We geven onze leerlingen een veilige welkome plek om samen te werken aan hun talenten, om samen te leren, samen feest te vieren en samen te spelen.

Ouders betrekken we graag en veel bij de inhoud van ons onderwijs vanuit hun talenten, beroepen en hobby’s.
    De verschillen tussen onze leerkrachten zien we als een kracht. Elk teamlid maakt een verschil. Enthousiast en flexibel lopen we voorop in onderwijsvernieuwing om leerlingen voor te bereiden op een toekomst die heel erg zal verschillen van ons leven nu.

Dit allemaal is De Zandhorst… samen maken we het verschil!

Maak een afspraak met directeur Gert- Jan Riemers voor een oriënterend gesprek en een rondleiding door de school via 0223 – 52 14 62 of kijk alvast op www.obsdezandhorst.nl

Obs De Zandhorst
    Pastoor Verhoeffpark 114
    1764 GS Breezand

Directeur: Gert- Jan Riemers

De Zilvermeeuw

Maak een afspraak met directeur Astrid Keijzer - Kaan voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding door de school via 0227 – 60 10 27 of kijk alvast op www.zilvermeeuw.net

Voor informatie over Jenaplan-onderwijs kijk bij zo leren wij op deze site of op www.jenaplan.nl

Obs De Zilvermeeuw

Vogelzwin 23

1771 JG Wieringerwerf

Directeur: Astrid Keijzer - Kaan

E-mail: A.keijzer@stichtingsurplus.nl

Algemeen: zilvermeeuw@filternet.nl

't Zwanenest

We zijn trots op onze school ‘t Zwanenest. Een echte dorpsschool, waar een ieder zich thuis kan voelen.
    Wij willen een school zijn waar in de eerste plaats kinderen, maar ook hun ouders zich prettig voelen. Waar leren en spelen een belangrijke plaats innemen en kinderen graag naar toe gaan.

Ouders, kinderen en het team hechten grote waarde aan de kleinschaligheid van de school. Alle kinderen kennen elkaar bij naam, ze spelen met elkaar op het schoolplein en doen activiteiten waar oud en jong met elkaar samenwerken. Het is een plek waar kinderen, maar ook ouders, zich prettig voelen en graag naar toe gaan, waar leren en spelen hand in hand gaan.

Het team bestaat uit enthousiaste en vakbekwame leerkrachten die de kinderen met de benodigde rust en structuur tot goede prestaties brengen op het gebied van lezen, taal en rekenen. Daarnaast is er veel aandacht voor expressievakken en worden kinderen duidelijk gestimuleerd in de ontwikkeling van hun zelfstandigheid.

‘t Zwanenest is een openbare school waar alle kinderen welkom zijn, met ruimte voor uiteenlopende levensbeschouwelijke, godsdienstige en maatschappelijke waarden. Zo wordt een kind optimaal voorbereid op de maatschappij.

Waar een kleine school groot in kan zijn!

Maak een afspraak met directeur Stef de Waard voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding door de school via 0224 – 57 16 26 of kijk alvast op www.obszwanenest.nl

Obs ´t Zwanenest

J. Blaauboerstraat 4

1751 CJ Schagerbrug

Directeur: Stef de Waard

E-mail: s.dewaard@stichtingsurplus.nl

Algemeen: info@obszwanenest.nl

De Zwerm Sint Maarten

In het hart van Sint Maarten, tussen de sportvelden en het Dorpshuis in, ligt de Zwerm. Onze school dankt haar naam aan de wijze van bouwen die doet denken aan een honingraat met bijen. Bijen staan bekend als bijzonder nuttige en ijverige beestjes die de kunst verstaan honing en zelfs koninginnengelei te produceren. Kortom, een prachtige metafoor voor onze school en zeer inspirerend voor het schoolwerkplan en ons logo, dat symboliseert wat wij nastreven: alle kinderen hand in hand rond de vorm van onze school, de honingraat. Dit symboliseert het sociale klimaat dat wij nastreven … en realiseren.

Samen werken en samen leren

Maak een afspraak met directeur Marscha de Graaf voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding door de school via 0224 – 56 11 01 of kijk op onze website: www.bsdezwerm.nl

Obs De Zwerm

Dorpsstraat 9b