Stel cookie voorkeur in
navigatie

Alle kansen van de wereld

Surplus is een collectief van 24 scholen die intensief samenwerken. Surplus betekent meer. Meer kansen voor leerlingen en medewerkers. Meer onderwijs dat werkt. Meer talentontwikkeling. Meer resultaat. Op de scholen van Surplus krijgen groot en klein alle kansen om te ontdekken waar zij goed in zijn. Alle kansen om de wereld te onderzoeken. Alle kansen om te leren zelf antwoorden en oplossingen te vinden. > lees meer

Oordeel Inspectie van het Onderwijs

Onder de Surplusscholen bevindt zich één zeer zwakke school:

- De Zilvermeeuw in Wieringewerf.

 

Alle overige Surplusscholen hebben een basisarrangement van de Inspectie van het Onderwijs. Dat betekent dat de scholen aan de eisen van de inspectie voldoen.

 

Om een zwakke school weer te versterken, koppelt Surplus (medewerkers van) zwakke scholen of dreigende zwakke scholen aan (medewerkers van) zeer sterke Surplusscholen. Dit blijkt een succesvolle aanpak die op korte termijn weer tot een basisarrangement leidt. Daarnaast voeren schooldirecteuren bij elkaar audits uit om vroegtijdig te signaleren als er problemen zijn met de onderwijskwaliteit op een collega-school. Zo nodig wordt ook de begeleiding van PO Raad ingezet om een school weer op niveau te brengen.