Stel cookie voorkeur in
navigatie

Alle kansen van de wereld

Surplus is een collectief van 25 scholen die intensief samenwerken. Surplus betekent meer. Meer kansen voor leerlingen en medewerkers. Meer onderwijs dat werkt. Meer talentontwikkeling. Meer resultaat. Op de scholen van Surplus krijgen groot en klein alle kansen om te ontdekken waar zij goed in zijn. Alle kansen om de wereld te onderzoeken. Alle kansen om te leren zelf antwoorden en oplossingen te vinden. > lees meer

Oordeel Inspectie van het Onderwijs

Alle 26 Surplusscholen hebben een basisarrangement van de Inspectie van het Onderwijs. Dat betekent dat de scholen aan de eisen van de inspectie voldoen.

 

Surplus telt geen zwakke scholen.

 

Surplus streefde er begin 2012 naar om in 2017 0 zwakke scholen te hebben. Dat streven is eerder ingelost dan verwacht.
Surplus heeft dit met name gerealiseerd door (medewerkers van) zwakke scholen of dreigende zwakke scholen te koppelen aan (medewerkers van) zeer sterke Surplusscholen. Zo is op een toenmalig zwakke school de zorgstructuur en het kleuteronderwijs heringericht met de inzet van collega's van een sterke school. Dit bleek een zeer succesvolle aanpak die binnen een jaar weer tot een basisarrangement heeft geleid. Daarnaast voeren schooldirecteuren bij elkaar audits uit om vroegtijdig te signaleren als er problemen zijn met de onderwijskwaliteit op een collega-school.