Stel cookie voorkeur in
navigatie

Alle kansen van de wereld

Surplus is een collectief van 24 scholen die intensief samenwerken. Surplus betekent meer. Meer kansen voor leerlingen en medewerkers. Meer onderwijs dat werkt. Meer talentontwikkeling. Meer resultaat. Op de scholen van Surplus krijgen groot en klein alle kansen om te ontdekken waar zij goed in zijn. Alle kansen om de wereld te onderzoeken. Alle kansen om te leren zelf antwoorden en oplossingen te vinden. > lees meer

Hoogbegaafde leerlingen

Plusklassen

Hoogbegaafde leerlingen in deze regio kunnen terecht in de Plusklassen van het samenwerkingsverband Kop Noord-Holland. De aanmeldprocedure voor deze Plusklassen is bekend op alle scholen. Meer informatie vindt u hier: https://www.swvkopvannoordholland.nl/img/uploads/Criteria_voor_deelname_aan_Plusklassen.pdfIn onze regio draaien drie Plusklassen: in Anna Paulowna, in Middenmeer en in Schagen. De basisschool is verantwoordelijk voor aanmelding van een hoogbegaafde leerling bij de toelatingscommissie.

 

 

Kangoeroegroepen

Op verschillende scholen bestaan groepen voor meerkunners, ook wel kangoeroegroepen genoemd. Dit zijn kinderen die meer dan gemiddeld intelligent zijn en meer nodig hebben dan de reguliere lesstof die zij in de klas krijgen aangeboden. Voor toelating tot een meerkunnersgroep is het IQ niet bepalend. Alle kinderen die in hun eigen klas qua leren niet voldoende aan hun trekken komen, zijn hier welkom. De kinderen doen er denkspellen, maar werken ook met elkaar aan uitdagende projecten.