Stel cookie voorkeur in
navigatie

Alle kansen van de wereld

Surplus is een collectief van 24 scholen die intensief samenwerken. Surplus betekent meer. Meer kansen voor leerlingen en medewerkers. Meer onderwijs dat werkt. Meer talentontwikkeling. Meer resultaat. Op de scholen van Surplus krijgen groot en klein alle kansen om te ontdekken waar zij goed in zijn. Alle kansen om de wereld te onderzoeken. Alle kansen om te leren zelf antwoorden en oplossingen te vinden. > lees meer

Stage lopen bij Surplus: wat doet de mentor voor jou?

 

Als je vanuit de Pabo stage loopt op een Surplusschool, word je gekoppeld aan een mentor die jou tijdens je stage begeleidt. Wat kun je van je mentor verwachten?
• De mentor zorgt ervoor dat jij je welkom voelt op je stageschool. Hij ontvangt je, stelt je voor aan het team en je krijgt een rondleiding door de school. De mentor neemt de tijd voor je. Hij neemt je serieus en betrekt je actief bij het team. Zo voel je al snel dat je er helemaal bij hoort.

 • Aan het begin van je stage hebben jullie een gesprek waarin jullie allebei je verwachtingen uitspreken. Jij geeft aan wat je wilt leren, de mentor geeft aan wat hij jou te bieden heeft.
 • Wat zijn je persoonlijke leerdoelen? Je mentor helpt je bij het vertalen van deze leerdoelen naar je stage.
 • Je mentor voert coachingsgesprekken met je. Hij geeft feedback om je te stimuleren in je ontwikkeling, jij kunt reageren en vragen stellen.
 • Heb je vragen, twijfels, wil je even sparren, checken of je gevoel klopt, loop je ergens tegenaan… ga naar je mentor, hij is je vraagbaak.
 • Op deze manier draagt je mentor bij aan het creëren van een veilige leeromgeving waarin jij alle ruimte hebt om te leren en jezelf te ontwikkelen tot een waardevolle leerkracht voor het basisonderwijs.

Bij Stichting Surplus word je niet alleen gekoppeld aan een mentor, maar word je ook begeleid door een praktijkopleider. Wat doet de praktijkopleider?

 • De praktijkopleider formuleert samen met jou en je mentor wat je ontwikkeldoelen zijn tijdens je stage.
 • De praktijkopleider volgt jou bij al je stages binnen Surplus, dus hij krijgt over een langere periode een beeld van jou als leerkracht in opleiding.
 • De praktijkopleider is de verbindende factor tussen jou, de pabo en je mentor.
 • De praktijkopleider is het aanspreekpunt voor jou, de pabo en je mentor voor alle vragen die over jouw stage gaan.

Wil je graag stage lopen op een Surplusschool? Geef bij jouw pabo-opleiding aan dat je hieraan de voorkeur geeft of neem contact op met Susan van Stralen via S.vanStralen@stichtingsurplus.nl .

 

Reageer Meer publicaties

Nieuws

 • Geplaatst op 20 juni 2019

  Meerkoet werkt mee aan nieuwe curriculumn PO

  Onze obs De Meerkoet in Dirkshorn is een van de ontwikkelscholen die bouwstenen aandragen voor het nieuwe curriculum voor primair en voortgezet onderwijs. Ze werden geïnterviewd voor de editie m...
  Lees verder
 •  

  Geplaatst op 01 april 2019

  Reportages KidzReporterz in première

  Onlangs gingen de eerste reportages van de KidzReporterz teams bij Surplus in premiere in het Scagon Theater in Alkmaar. Het gaat om de reportage 'Leren in het echt’ gemaakt door leerlingen van...
  Lees verder
Meer nieuws